banner

Dodentocht Bornem 2019

 

   


 


 


 


 

Met onze affiche van de 50ste dodentocht hebben we heel wat sympathisanten warm gemaakt om samen met Steven een stapje te zetten in het behalen van z’n doel nl. 100 km lopen en met het gesponsorde bedrag schoenen aan te kopen voor 26 jongeren die in vzw jeugdzorg liaan verblijven.

Steven leverde alvast een topprestatie waarbij hij voortdurend liep i.p.v. wandelde. Waaaaw! Er werd ook 1050 euro opgehaald waarbij er net als vorige edities terug heel wat schoenen werden aangekocht voor de jongeren. Bedankt Steven voor je prestatie! Bedankt sympathisanten voor jullie mooie gift!

Hieronder vindt u het verslagje van Steven zelf hoe hij z’n sportprestatie beleefde. 

Gisterenochtend om 7u24 viel voor mij het doek over de Dodentocht editie 2019. Moe, tevreden, hongerig, dorstig, leeg en tegelijk voldaan liepen Giovanni en ik over de meet na een nacht Bornemse wegen.
Uitgezonderd de laatste 20 kilometer liep de tocht goed, zeer goed zelfs.
Giovanni, Jan, Steven en ik vonden mekaar vrij snel in de beginfase en bleven de eerste 50 kilmeter in elkaars buurt. De ene wat voor, de andere wat achterop, maar de gedachte dat je de nacht kon doorlopen in iemands gezelschap werkte rustgevend voor mij. Af en toe en babbel, een grap of zoals de echte strevers die we zijn kilometertijden doorgeven, ... het werkte positief.
Alles mooi op schema tot op kilometer 80 dus.
De maag besliste toen om te stoppen met werken en gaf alles terug wat ze had gekregen. De kracht verdween onmiddellijk en ik liet Jan gaan. Net voor de stop Sint Amands zag ik Giovanni terug die op me wachtte en nam me op sleeptouw tot aan de finish. All well that ends well. Sarah, schat, koppigaard, dikke chapeau zenne!
Ik ben echt onder de indruk van je resultaat! Papa, ge wordt beter met de jaren. Volgend jaar weer op de afspraak zeker? Proficiat aan iedereen die aan de start stond ongeacht het resultaat.
Je had de courage om eraan te beginnen.
Ik ben zoveel mensen dankbaar om diverse redenen (en ja ik ga ze opsommen dus bij geen interesse stop hier maar met lezen ).
Merci voor de berichten collega's, vrienden en familie voor de start en de ongeruste smsjes na de tocht (het eerste uur werd er niemand gescand omwille van technische problemen).
Jullie blijven trouw op de afspraak. Sarah, papa en mama, Mady en Piet, Giovanni, Jan, Steven, Sven, Wouter, Glen, Nico, Chico merci voor het gezelschap voor, tijdens en na de tocht.

Merci aan iedereen die ook dit jaar weer zij steen bijdroeg voor het goede doel. Al het opgehaalde geld gaat integraal naar deftig schoeisel voor de gasten van mijn werk.
Dankzij jullie gulheid zullen ook dit jaar weer 26 kinderen op hun eerste schooldag mooie stevige schoenen dragen.